Cimber Sterling på kant med børsregler København

Børseksperter advarer om, at flyselskabet Cimber Sterlings hurtige nedjustering to uger efter børsnoteringen kan være på kant med reglerne.

Det nynoterede Cimber Sterlings hurtige nedjustering efter godt to uger på børsen kan være på kant med børsreglerne. Det konstaterer flere børsretseksperter efter at have gransket den meget hurtige justering af de økonomiske forventninger efter selskabets børsnotering, skriver dagbladet Børsen.

Børs- og brancheeksperterne mener således, at Cimber-ledelsen burde have indset, at det stod værre til på et tidligere tidspunkt.

Cimber Sterling erkender, at gennemsigtigheden fra "cockpittet" har været ganske dårlig.

Der gik bare 22 dage

Meldingen kommer efter, at selskabet præsenterede markedet for en skarp nedjustering 17. december - bare 22 dage efter, at selskabet stædigt havde holdt fast i uændrede forventninger til resultatet.

Den hurtige nedjustering er et af fire anklagepunkter, som en erfaren branchekilde retter mod ledelsen i selskabet.

De andre punkter er en udvidelse af forventningerne til omsætningen uden forklaring, hvor hurtigt ledelsen var vidende om regnskabstal fra andet kvartal, og om nedjusteringen kun skyldtes en meget svag udvikling i november og december.

Børsretsekspert Paul Krüger Andersen, der er professor på Handelshøjskolen i Århus, Århus Universitet, mener, det er ret alvorlige påstande, der fremsættes mod Cimber Sterling, og han opfordrer Fondsbørsen i København til at undersøge sagen.

Hvis det er rigtigt, at der er fejlagtige oplysninger i prospektet, er der sanktionsmuligheder.
Fondsbørsen oplyser selv, at den kan give en offentlig påtale med navns nævnelse eller selv rette henvendelse til det pågældende selskab.