TV der bevæger dig

Danish Crown skal skabe arbejdspladser

Politikerne skal fremover stille krav til Danish Crown om, at afgiftslettelser bliver vekslet til danske arbejdspladser.

Der skal i fremtiden komme flere slagtere hos Danish Crown, hvis de fortsat skal være berettiget til afgiftslettelser. Det mener flere politikere.

Det foreslår slagteriarbejdernes fagforbund, NNF, efter det i sidste uge kom frem, at Danish Crown har fået årlige afgiftslettelser for et pænt tocifret millionbeløb, og alligevel fortsætter med at fyre medarbejdere. Det skriver Avisen.dk.

- Jeg vil meget gerne arbejde for bedre rammevilkår for slagterierne, men hver gang vil jeg starte med at spørge, hvordan det vil sikre danske arbejdspladser. Det spørgsmål bør politikerne også stille, siger forbundssekretær Jim Jensen.

Lettelsen af spildevandafgiften, som kommer til at spare Danish Crown mange millioner hvert år, blev vedtaget i forbindelse med Vækstplan DK.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, foreslår en form for partnerskabsaftale, hvor virksomhederne forpligter sig til at skabe flere arbejdspladser, hvis de til gengæld får forbedret deres vilkår.

- Det har man gode erfaringer med i mange kommuner. Så jeg tror da også, vi kan lave nogle aftaler, der forpligter slagteribranchen, siger han til Avisen.dk.

I Danish Crown er de åbne over for at diskutere en sådan strategi.

- Hvis NNF har noget konkret i tankerne, vil vi meget gerne høre, hvad de har at sige, siger pressechef Jens Hansen.

Men regeringen vil ikke blande sig i, hvordan Danish Crown bruger de penge, de sparer på afgiftslettelserne.

- Vi laver rammerne, men hvordan virksomhederne vil handle på baggrund af det, kan de bedst selv afgøre. Så vi har ingen aktuelle planer om at stille krav, som der bliver foreslået, siger Socialdemokraternes erhvervsordfører, Thomas Jensen.