TV der bevæger dig

Dansk Folkeparti vil stramme omstridt smykkelov

Peter Kofod Poulsen (DF) vil stramme den såkaldte smykkelov, der lader myndighederne fratage flygtninges værdier.

Foto: Michael Nielsen

Den omdiskuterede smykkelov, der lader myndigheder inddrage flygtninges værdier for at betale deres ophold, skal skærpes. Det mener Dansk Folkeparti.

Loven, som den er udformet nu, lader myndighederne tage værdigenstande, der vurderes til en værdi over 10.000 kroner, fra flygtninge. Men grænsen skal sænkes til 3000 kroner, mener Peter Kofod Poulsen (DF).

- Baggrunden er, at vi vil have loven tilbage til udgangspunktet, der var 3000 kroner. Vi mener, genstande over 3000 kroner skal beslaglægges. Det politiske system blev påvirket af alverdens pres udefra, og det var det, der fik det til at ende på 10.000 kroner, fordi mange fortrød, da der kom fokus på loven, siger Peter Kofod Poulsen (DF) til TV SYD.

Flere værdier skal inddrages

Dansk Folkepartis forslag kommer efter, smykkeloven i slutningen af juni blev taget i brug for første gang. Her blev fem iranske asylansøgere stoppet med kontakter for 130.000 kroner – 80.000 kroner blev dengang beslaglagt.

- Der skal selvfølgelig inddrages flere værdier. Det er penge, som kan finansiere andre ting. Ikke kun deres eget ophold, men også andre velfærdsydelser, som borgerne kan mærke, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD og uddyber:

- Det er et forsøg på at stramme op. Vi kan se, indvandringen til Danmark er mindre end til de omkringliggende lande, men tilstrømningen er fortsat for høj. Vi vil have loven strammere og tilbage til udgangspunktet.

Venstre og Socialdemokraterne imod

Både Venstre og Socialdemokraterne er dog imod stramninger af loven.

- Vi har ingen interesse i at skulle ud i noget symbolpolitik på et område, hvor man kan se, at det er meget begrænset, hvad effekten har været i virkelighedens verden, siger Venstres fungerende politiske ordfører Jacob Jensen til DR Nyheder.

Loven blev vedtaget tidligere i år af et flertal i Folketinget.

Mest sete på tvsyd.dk