Dansk it-system til intensivafdelinger

Region Syddanmark har besluttet at købe et dansk it-system til alle sine intensivafdelinger. Systemet indeholder både elektronisk patientjournal og et system til at styre medicinforbruget.

En sengeplads på en intensiv afdeling koster i snit syv millioner kroner om året. Arbejdet er meget komplekst - og der er mange forskellige mennesker på arbejde.

Derfor skal det nye it-system sikre patienterne den bedste behandling og forebygge fejl. Samtidig skal systemet, der koster 8 mio. kr., være med til at sikre, at patienterne får den rigtige medicin - og formodentlig også spare på medicinkontoen.
-

Ikke langt mellem liv og død

 På sygehusenes intensivafdelinger er der ikke langt mellem liv og død, og omkostningsniveauet er generelt meget højt, siger direktør Troels Bierman Mortensen fra Daintel.

- Derfor er der et meget stort potentiale for at optimere planlægning og patientsikkerhed, samt nedbringe omkostninger ved hjælp af et skræddersyet it-system til intensivafdelinger, hvor Daintel CIS er det eneste af slagsen på det danske marked.

Skal bredes ud

Danitel, der holder til i København, har udviklet systemet sammen med Odense Universitetshospital - hvor systemet allerede er i brug. Det skal nu bredes ud til de øvrige intensivafdelinger i regionen.

Fakta:

? En sengeplads på en intensivafdeling i Danmark koster i snit 7 millioner kroner årligt
? Daintels CIS-løsning bliver i dag anvendt på 50 procent af alle intensivafdelinger i Danmark, målt på antal senge, inkl. Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Syddanmark.
? Behandling på intensiv afdeling er kompleks og omfattende, hvilket illustreres af følgende eksempel for en ?gennemsnitlig? intensiv afdeling med 20 sengepladser, hvor Daintel over en 10 ugers periode har registreret følgende:
o 204 personer arbejdede på afdelingen
o 278 patienter var indlagt på afdelingen
o 358 forskellige lægemidler blev uddelt til patienterne
o 41.130 gange blev der uddelt et lægemiddel til en patient.