TV der bevæger dig

Dansk-tysk samarbejde om sol-energi

Tyskland har på kun ti år firedoblet forsyningen af strøm fra sol-anlæg, og i dag bliver der gjort et forsøg på at etablere et samarbejde mellem Danmark og Tyskland om udvikling af sol-energi.

Solceller på taget. Syd for grænsen kan de ses på de fleste landejendomme.

Flensborg Avis oplyser, at danske og tyske eksperter skal mødes i Strukum nord for Husum for at drøfte mulighederne for et samarbejde over grænsen.

Meget mere solenergi

På den tyske side bliver der investeret massivt i vedvarende enrgi-kilder. Vindmøllerne har roteret i årevis, der bliver flere og flere biogasanlæg, og sol-fangere bliver lagt på snart hvert eneste tag i landbruget.

Strukum er valgt til mødested, fordi der her findes en sammenslutning af mindre virksomheder, der arbejder med solenergi. Universiteter og erhvervsorganisationer på begge sider af grænsen er med i et samarbejde om at udvikle solenergi, og den tyske regering siger, at inden 2020 skal 35 procent af al strøm komme fra sol-energi.
 
Miljøminister i forbundsregeringen Norbert Röttgen betegner drøftelserne mellem danske og tyske eksperter som utroligt vigtige.