TV der bevæger dig

Dåsepant lader vente på sig

Det trækker atter en gang ud med ofte lovede indførelse af dansk dåsepant på de øl- sodandsdåser, der sælges i grænsebutikkerne.

- Vi er endnu ikke klar. Vi forhandler stadig med tyskerne.Det siger kontorchef i det danske miljøministerium John Beck Sørensen til Flensborg Avis.

Midt i marts formodede han, at en aftale om pant på dåser købt i grænsehandelen i Sydslesvig kunne underskrives kort tid efter påske. Men det ser ikke ud til at holde stik.

- Jeg venter på tyske tilbagemeldinger, og derfor er det på nuværende tidspunkt svært at sige, hvornår vi finder en løsning, siger John Beck Sørensen til Flensborg Avis.

Forhandlingerne med de tyske myndigheder foregår via telefon, og da John Beck Sørensen ikke ved, hvilke tilbagemeldinger tyskerne kommer med, tør han ikke forudsige, hvornår en aftale om dåsepant kan underskrives.

- Forhåbentligt går der ikke al for lang tid, siger John Beck Sørensen.Gennem flere år har der gentagne gange været forudsagt en snarlig aftale, som indtil videre aldrig er kommet i stand.