De har oplevet noget slemt

Børn og unge i sorg får sjældent hjælp. Men det vil et velgørenhedsløb gør noget ved.

Tina Andersen mistede sin mor som 16-årig og sin far som 28-årig.

Hun fik ingen hjælp i sin sorg.

- Det påvirkede mig flere år frem. Det, at man ingen har at tale med om sin sorg og smerte, det gør, at man føler sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at børn og unge, som mister et nært familiemedlem eller oplever alvorlig sygdom i familien, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det, siger hun.

Derfor har hun sammen med sin mand lavet et velgørenhedscykelløb - Team Giv Håb, der samler penge ind til børn og unge, der har været udsat for sorg.

Blandt rytterne er der flere, der selv har oplevet stor sorg.

Det gælder eksempelvis Anne Grydegård:

- Min mor døde i et trafikuheld i udlandet, da jeg var fem år gammel. På det tidspunkt var der ingen hjælp at få til hverken mig, min storebror eller min far. En så stor sorg at opleve i den alder er noget, der præger én resten af livet. Da jeg blev introduceret til Team Giv Håb følte jeg, at jeg kunne være med til at hjælpe andre, der kommer ud for samme oplevelse, og at det var en sag, jeg i den grad havde lyst til at støtte, siger Anne Grydegård.

Løbet er startet i dag, hvor der cykles i Sønderjylland.

Pia Simon, Haderslev, bestyrelsesmedlem, Team Giv Håb (varighed 29 sek.):

 

 

Hvert år oplever 140.000 danske børn og unge, at deres far, mor eller

 

søskende bliver alvorligt syg eller dør.

Erfaringsmæssigt har tre ud af ti, der mister forældre, enten udviklet eller er i risiko for at udvikle en kompliceret sorg. Disse børn og unge har almindeligvis brug for højt specialiseret, psykologisk behandling, hvis de skal have et godt liv uden depression, isolation, selvbeskadigende adfærd,

koncentrationsbesvær mv.