De ulovlige våben vælter ind hos politiet

Helt anonymt og uden risiko for straffeforfølgelse kan man aflevere ulovlige våben til Sydøstjyllands Politi. Det benytter mange sig af.

I hele juni kan man helt anonymt og uden risiko for strafforfølgelse aflevere sine ulovlige våben til politiet. Tilbuddet gælder til og med 1. juli, hvorefter minimumstraffen for besiddelse af ulovlige skydevåben og eksplosivstoffer er to års fængsel.

Mange har gjort brug af tilbuddet, og i sidste uge blev der igen afleveret en masse af ulovlige våben. Sydøstjyllands Politi har gjort status og fra 10. juni til 16. juni har man modtaget 159 skydevåben, luft- og fjedervåben, 59 knive, sværd og dolke samt 11 sprængfarlige våben. 

quote

Man bidrager også til at sikre et fortsat trygt samfund, fordi våbnene dermed ikke længere kan stjæles og bruges til kriminelle formål.

Michael Weiss, politidirektør, Sydøstjyllands Politi

Herudover er der blevet afleveret en mængde ammunition.

- Vi kan kun opfordre andre til at gøre det samme, for det er en helt særlig mulighed, de har lige nu. Man undgår ikke bare risikoen for at blive retsforfulgt og straffet, men man bidrager også til at sikre et fortsat trygt samfund, fordi våbnene dermed ikke længere kan stjæles og bruges til kriminelle formål, siger politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi.

Der er to uger tilbage af frit-lejde-perioden, så der er stadig mulighed for at aflevere ulovlige våben. Har du et våben til aflevering, så kontakt Sydøstjyllands Politi på 114.