Demonstranter siger nej til lukning af højskoler

Regeringen har varslet besparelser på højskoleområdet. Det fik torsdag demonstranter til at møde op på Christiansborg Slotsplads.

De danske folkehøjskoler skal spare to procent om året de næste fire år. I alt 120 millioner kroner. Højskolerne blev også beskåret i 2010, men i modsætning til de øvrige skoleformer fik de ikke pengene igen, da S-R-SF-regeringen tiltrådte.

Det fik i dag demonstranter til at møde op med en grønthøster foran Christiansborg, for at demonstrere deres utilfredshed med spareforslaget:

- De benytter den såkaldte grønthøstermetode på kulturområdet, hvor man beskærer alt i stedet for at prioritere. Det er vi ikke helt tilfredse med, skriver arrangørerne af dagens demonstration på begivenhedens Facebook-opslag.

På Brandbjerg Højskole mellem Vejle og Jelling frygter forstander Simon Lægsgaard, at besparelserne ikke kun vil ramme højskolen, men at det også vil gå ud over lokalområdet:

- Vi satser meget på lokalområdet. Vi ligger jo i et yderområde, hvor der ikke er ret mange kulturelle tilbud, så vi er et samlingspunkt for lokalbefolkningen, og det vil gå ud over dem også.

Der er tilmeldt knapt 200 mennesker til demonstrationen.