Design skal skabe vækst i Trekantområdet

Design og designmetoder skal i fremtiden skabe innovation og vækst i trekantområdet i mødet mellem erhvervsvirksomheder og faget design.

Trekantområdet Danmark har sammen med Region Syddanmark, Designskolen Kolding og Syddansk Universitet søsat et nyt ambitiøst projekt for området.

Projektet, der har fået navnet ?Design2Innovate? går ud på at undervise og delagtiggøre alle interesserede virksomheder i området i, hvordan design og ikke mindst designmetoder kan forbedre konkurrence evnen og væksten i virksomhederne.

- Vi er overbevidste om at et stærkere fokus på design vil åbne en vifte af vækst og udviklingsmuligheder for hele regionen. Vi kender til kreative metoder og teknikker til idégenerering og ved meget om brugerinvolvering og brugerdreven innovation, siger Mette Dalby, udviklingschef på Designskolen Kolding.

Projektet er kommet til verden via stærke samarbejdspartnere, så som Region Syddanmark, Designskolen Kolding, Syddansk Universitet og Trekantområdet Danmark.

Design2Innovate er et tilbud til alle virksomheder ? store som små ? der gerne vil vækste ved ny viden om designfagets metoder og tekniker. Over de næste fire år vil der iværksættes et hav af kompetencegivende aktiviteter og efteruddannelse både ude hos de virksomheder, der tilmelder sig projektet, men også på universitet og skolen.