Det laveste antal lastbilulykker i ti år

Lastbilchauffører kører meget bedre i dag end for ti år siden. Nye tal viser, at både ulykker og dræbte er markant mindre end i 2004.

For en uge siden gik det alvorlig galt på den østjyske motorvej. En lastbil var skyld i en ulykke, som kostede tre mennesker livet.

- Vi får jo rigtig meget skæld ud for, at vi ikke kører ordentligt, siger Ole Bang Jensen, der er formand for Sønderjyllands Vognmandskreds.

Men nye tal fra Vejdirektoratets ulykkessystem viser, at det ikke er tilfældet. Tvært imod. Faktisk er tallet for ulykker og dræbte mere end halveret.

I 2004 blev 16 personer dræbt i en lastbilulykke, mens det i år ligger på seks personer. Antallet af lastbilulykker er på ti år faldet fra 86 ulykker til 33.

- Jeg tror det skyldes, at der er fokus på, at lastbiler skal holde afstand og koncentrere sig om trafikken, siger Ole Bang Jensen.

Han mener, at de forskellige vognmandsforeninger har gjort en stor indsats, og han er glad for, at det viser sig på statistikkerne.

Hør hele interviewet med Ole Bang Jensen, hvor han blandt andet fortæller om, hvordan det dårlige ry har påvirket branchen.