TV der bevæger dig

DF kræver stadig grænse-kontrol

Vi har bevis for, at det virker, siger Dansk Folkeparti til JyskeVestkysten. Derfor skal kontrollen være permanent.

Gruppeformand og Retsordfører Peter Skaarup har samlet tal fra Skatte og Justitsministeriet, og han mener, der er belæg for kravet om genindførelse af grænse-kontrollen. Fem måneders kontrol i 2011 gav gode resultater, siger Peter Skaarup.

Narko og kontanter

Dansk Folkeparti fik under den seneste borgerlige regering et krav igennem om grænse-kontrol. Den varede fra den 5.juli til den 15. november 2011, da den blev ophævet af den nye SRF-regering.

Alene fra den 1. juli til den 30. september konfiskerede tolderne 3696 kilo hash, khat og andre former for narkotika. I samme periode året før blev det kun til 26 kilo.

Der blev beslaglagt 6,8 millioner kroner mod 1,1 million året før, fordi pengene kunne være sorte, eller de skulle til hvidvask.

Der var også 88 sager om menneske-smugling, ulovligt ophold, ulovlig indrejse eller efterlyste personer.

Præventiv kontrol

Tallene viser klart, at der er behov for grænsekontrol, siger Peter Skaarup til JyskeVestkysten.

Han bliver bakket op af direktøren i Dansk Told og Skatteforbund, Jørn Rise, der siger, kontrollen havde en klart præventiv virkning. Jørn Rise mener, politikerne bør give tilladelse til flere stikprøve-kontroller.

Socialdemokraterne og de Radikale siger til JyskeVestkysten, at de er imod en genindførelse af grænsekontrollen. Venstre vil gerne have en styrket kontrol.

Mest sete på tvsyd.dk