TV der bevæger dig

DF: Vi skal have et dyrepoliti

Dansk Folkeparti ønsker at få et dyrepoliti i Danmark. Det vil kunne forhindre, at folk smider deres kæledyr væk, som det passer dem.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Dansk Folkeparti vil have sat en stopper for de mange sager, hvor folk mishandler deres kæledyr og kasserer dem, som var de skrald. 

- Jeg synes, det er meget bekymrende og alarmerende. Der skal gøres noget i de sager, hvor der sker en åbenlys mishandling af dyrene, siger Hans Kristian Skibby, folketingsmedlem (DF), til TV SYD.

Dansk Folkeparti vil have flere ressourcer til at løse dyreværnssager, så nogle af politiets ressourcer kan gå til at efterforske de sager, hvor dyr bliver mishandlet.

- Vi er nødt til at få opprioriteret denne indsats indenfor politiets rammer. Det betyder også, at sådan noget som dyrepoliti skal tage de her opgaver mere alvorligt, end man gør idag. Det er ikke fordi, politiet ikke har villet gøre det, men det er et spørgsmål om ressourcer, siger han.

 Hans Kristian Skibby er ikke i tvivl om, at det vil få stor betydning for dyrevelfærden, hvis der kommer et dyrepoliti.

-  Man kan se i mange andre lande, der har dyrepoliti, at det har været en stor succes at prioritere dyrepolitienheder. Vi har mange gode initiativer, der kan komme, hvis ellers vi kan finde et politisk flertal for det på Christiansborg, siger Hans Kristian Skibby, folketingsmedlem (DF).

Mest sete på tvsyd.dk