TV der bevæger dig

DM i Horsens: Store mænd løfter mange kilo

Horsens Styrkeløft Klub afvikler i weekenden de danske mesterskabet i styrkeløft - i den såkaldte raw-udgave, hvor løfterne ikke må bruge hjælpemidler af nogen art.

02:44

Danske mesterskaber i styrkeløft i Horsens i weekenden.

1 af 2

Styrkeløft er en trekamps sport, hvor man løfter i de følgende 3 discipliner:

Benbøjninger      

Bænkpres           

Dødløft                

Fra Horsens Styrkeløft Klubs hjemmeside:

Styrkeløft, dyrkes i dag over hele verden af både mænd og kvinder, i alle alders grupper. Sporten opstod engang i trediverne i USA, som en slags opvisning, hvor stærke mænd viste deres styrke på forskellig vis. Man kom hurtigt frem til at opdele opvisningerne på de tre muskel grupper, ben, bryst og ryg.

Siden dengang har sporten udviklet sig meget. Styrkeløft fænomenet kom til Europa engang i tresserne, da havde den i mange år været en selvstændig sport i USA, uden at den dog af den grund havde mistet sit showpræg. I dag findes der mange detaljerede regler for hvordan et løft skal udføres for at blive godkendt. 

For at finde en vinder i konkurrencen, ligger man de tre løft sammen og den der har løftet mest vinder. Man er selvfølgelig inddelt i forskellige vægtklasser.

Der findes i dag både et Internationalt Forbund, et Europæisk Forbund, et Nordisk Forbund og nationale forbund. Det danske hedder Dansk Styrkeløft Forbund og blev dannet i 1982. Der har selvfølgelig været dyrket styrke løft før den tid i Danmark. I 1991 blev dansk styrke løft, anerkendt som en selvstændig sport, af Dansk Idræts Forbund.

Der er i skrivende stund 27 klubber, fordelt over det meste af landet.

Mere sport