DMI varsler vindstød af orkanstyrke – se hvor det er værst

Både DMI og TV2 Vejret varsler om kraftige vindstød. Vestjylland bliver hårdest ramt.

Natten til søndag kan regulær storm ramme stor dele af Danmark med vindstød af orkanstyrke. Det skriver TV2 Vejret.

Et kraftigt lavtryk kan komme til at betyde, at den sydlige del af den jyske vestkyst kan opleve vindstød af orkanstyrke. Natten til søndag kan der kortvarigt være tale om en regulær storm.

Danmarks Meteorologiske Institut har også varslet om vindstød af stormstyrke. På søndag 04.00 til 11.00 kan man forvente kuling 14-22 m/s fra nordvest, med vindstød af stormstyrke, 25-30 m/s. Det gælder i alle steder i Syd- og Sønderjylland.

Men i Esbjerg, Varde, Fanø og Tønder Kommune varsler DMI også om vindstød af orkanstyrke indtil kl. 15.00 i dag. DMI har kategoriseret det som ’farligt vejr’.

De forventer storm 25-28 m/s fra nordvest, med vindstød af orkanstyrke 33-35 m/s. Samtidig kan det betyde forhøjet vandstand.

- Vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik, skriver DMI

Syd- og Sønderjyllands Politi har også været ude på Twitter og bedt folk om at få styr på deres havetrampoliner i forbindelse med den kraftige vind.

Ellers byder weekendvejret på skyet med regn, men det klarer op fra nordvest med nogen sol og spredte byger. Temp. omkring 12 grader. I nat skyet med regn eller byger mange steder. Temp. ned mellem 6 og 10 grader