TV der bevæger dig

Du skal på arbejde selvom snevejret hærger

Uanset om snevejr lammer trafikken, skal du prøve at tage på arbejde - medmindre arbejdspladsen vælger at holde lukket. Der er ikke noget, der hedder snefri.

23 biler og lastbiler i ulykke på E45 lige syd for Kolding tirsdag, men selvom du skulle sidde i køen, så har du faktisk pligt til at kæmpe dig frem på arbejde. Foto: Mark Bundgaard, TV SYD

Som medarbejdere har vi en forpligtelse til at tage på arbejde, og det skal vi forsøge at gøre så vidt muligt.

 Klara Hoffritz, advokat, HK/Privat

Selv om sneen står meterhøjt, og både bus og tog er aflyst, er reglerne klare: Du skal prøve at tage på arbejde, for der er ikke noget, som hedder snefri.

Det forklarer advokat Klara Hoffritz fra HK/Privat. 

- Som medarbejdere har vi en forpligtelse til at tage på arbejde, og det skal vi forsøge at gøre så vidt muligt. 

Læs også Trafikken er brudt sammen

- Det betyder, at man ikke bare kan blive hjemme. Man må forsøge at finde andre muligheder for at komme frem, afvente at vejene bliver ryddet eller kæmpe sig frem senere, siger hun.

Vejret kan dog være så slemt, at det viser sig umuligt for dig at komme på arbejde. 

I denne situation vil der være tale om lovligt fravær, men arbejdsgiveren kan her trække dig i løn for de timer, som du ikke er på arbejde, forklarer Klara Hoffritz.

Det betyder, at man ikke bare kan blive hjemme. Man må forsøge at finde andre muligheder for at komme frem, afvente at vejene bliver ryddet eller kæmpe sig frem senere.

 Klara Hoffritz, advokat, HK/Privat

Et voldsomt snevejr er mandag og tirsdag rullet ind over Bornholm, og her har flere skoler og Bornholms Kunstmuseum valgt at holde snefri.

I ét tilfælde kan man reelt tale om snefri.

- De arbejdsgivere, som vælger at holde lukket for eksempel på grund af snevejr, har valgt ikke at tage imod arbejdskraften, og de skal betale den løn, som lønmodtagerne har krav på, siger Klara Hoffritz.

Mest sete på tvsyd.dk