TV der bevæger dig

Efter krisemøde: BIOS skal svare redderne direkte

Ambulanceselskabet BIOS vil i løbet af 14 dage invitere de syddanske reddere til tre stormøder, hvor redderne kan få svar på de spørgsmål, de har. Møderne har til formål at genoprette genoprette tilliden mellem ambulanceredderne og BIOS.

04:22

1 af 2

På mødet med BIOS blev der aftalt, at BIOS i løbet af de næste 14 dage inviterer de syddanske reddere til tre stormøder i henholdsvis Odense, Esbjerg og Aabenraa. På møderne vil BIOS svare på de spørgsmål, som redderne har. På møderne vil sundhedsfaglige medarbejdere fra Region Syddanmark være til stede, og 3F vil også blive inviteret. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse efter krisemødet.

Thyge Nielsen (V), der er formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, havde taget initiativ til dagens møde med BIOS efter, at syddanske reddere i de seneste dage i flere henvendelser til medlemmerne i regionsrådet har givet udtryk for, at reddernes tillid til BIOS er væk.

- Jeg fornemmer, at der er mange misforståelser mellem redderne og BIOS. De misforståelser skal vi have ryddet af vejen. Derfor har vi aftalt med BIOS at de inviterer til stormøder, hvor redderne kan få svar på deres spørgsmål, siger Thyge Nielsen oven på dagens møde med BIOS.

Udvalgsformand Thyge Nielsen orienterer de øvrige medlemmer i det præhospitale udvalg om aftalerne med BIOS på udvalgets ordinære møde, som bliver holdt i eftermiddag i Horsens.