Ekspert: Overraskende at Peter Christensen bliver minister

TV SYDs politiske ekspert og kommentator Poul Erik Thomsen er overrasket over Lars Løkkes valg af Peter Christensen som ny forsvarsminister.

- Jeg synes, det er et meget overraskende valg af minister, siger TV SYDs politiske kommentator Poul Erik Thomsen onsdag om Lars Løkkes valg af Peter Christensen som ny forsvarsminister.

- Når valget af Peter Christensen er så overraskende, så er det jo fordi ingen endnu har glemt, at han fik et meget dårligt valg i sin kreds ved valget i juni. Umiddelbart tænker jeg, at der stod i hvert fald tre oplagte kandidater før ham i køen til den ministerpost, siger Poul Erik Thomsen til TV SYD og fortsætter:

- Her tænker jeg blandt andre på Gitte Lillelund Bech, der jo tidligere har været forsvarsminister.

Flere eksperter har siden i går, hvor Carl Holst meddelte, at han ønskede at træde tilbage som forsvarsminister, spekuleret i, om den nye forsvarsminister kunne være enten Jakob Elleman-Jensen, der har tjent som kaptajn i Bosnien-Hercegovina eller Jacob Jensen, som DR kort før kl. 11.00 onsdag nåede at udnævne til ny forsvarsminister, før Lars Løkke kom med den officielle udmelding, at Danmarks nye forsvarsminister hedder Peter Christensen.

Selvom valget af Peter Christensen kommer som en overraskelse for Poul Erik Thomsen, så vurderer han, at Peter Christensens fortid som folketingsmedlem og skatteminister har spillet ind på Lars Løkkes beslutning.

- Jeg tror, det er anerkendt, at han kan det politiske spil, og at han har den rutine jobbet kræver. Samtidig har han prøvet at være minister før, siger TV SYDs politiske ekspert og kommentator Poul Erik Thomsen.