TV der bevæger dig

Engelbrecht er ny minister

Syd- og Sønderjylland får en minister i Mette Frederiksens nye socialdemokratiske mindretalsregering.

Benny Engelbrecht. Ny transportminister og den eneste minister fra Syd- og Sønderjylland i den nye Mette Frederiksen-regering. Foto: TV 2-regionernes Christiansborgredaktion

Torsdag klokken ni stod det klart, at Benny Engelbrecht fra Adsbøl ved Gråsten er minister for anden gang i sin karriere.

Klokken 10 skal han i Statsministeriet, klokken 11 skal han til dronningen, og derefter træder han frem foran Danmark på Amalienborg Slotsplads som en del af det nye ministerhold.

Benny Engelbrecht skal være ny transportminister.

Derimod blev det ikke til nogen ministerpost til Jesper Petersen fra Hammelev ved Haderslev. Han var ellers indtil nu et godt gæt på en ny skatteminister.

Anden gang

Engelbrecht var skatteminister i knapt et år fra september 2014 til juni 2015. Benny Engelbrecht fylder 49 år til august. Han stammer fra Amager, men har boet i Alssund-området siden han var tyve år.

Musiker, forfatter og kommunikation

Benny Engelbrecht blev første gang valgt til Folketinget i 2007. Han har en fortid indenfor kommunikation og marketing. Han har været afdelingsleder i AOF Syd og marketingschef i et privat firma. Han er seriøs fritidsmusiker med flere udgivelser bag sig.

Han har også forfatter til tre bøger. En om magt, indflydelse og resultater på Christiansborg, som han har skrevet sammen med sin bror, journalisten Flemming Sørensen, en portrætbog samt en debatbog om fødevarer, skrevet med partifællen Christel Schaldemose fra Europaparlamentet. 

Ny social- og indenrigsminister

Astrid Krag er ny social- og indenrigsminister. Hun har en fortid i TV SYDs nordlige område. Hun har boet 17 år i et bjælkehus på en villavej i Tørring og er student fra Tørring Gymnasium. Hun har et uafsluttet studie i statskundskab bag sig på Københavns Universitet.

Tidligere minister

Hun er tidligere sundhedsminister i Helle Thorning-regeringen og partihopper. I 2014 forlod hun SF og gik til Socialdemokratiet i øvrigt sammen med Jesper Petersen fra Haderslev, som mod forventning ikke fik nogen ministerpost i dag. 

Astrid Krag er valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds, og hun har, trods navnet, ingen familierelation til tidligere statsminister fra Socialdemokratiet, Jens Otto Krag. 

Mest sete på tvsyd.dk