Enhedslisten: Der er flertal for bøder til chauffører og vognmænd

Hvis chaufførerne holder deres 45-timers hvil i lastbilen, skal det koste en bøde. Henning Hyllested fra Enhedslisten siger, at der er flertal for forslaget.

Mange lastbilschauffører holder hvil i deres førerhuse.

Chaufførerne har et lovpligtig hvil på 45 timer mindst hver anden uge – men det hvil må ikke foregå i lastbilen. Men det sker alligevel hele tiden, mener 3F og Enhedslisten.

Det skal koste en bøde, hvis man ikke overholder reglerne, mener Henning Hyllested, der er folketingsmedlem for Enhedslisten. 

- Vi gør det jo først og fremmest af hensyn til chaufførerne og det arbejdsmiljø, de skal have. Det skal være et ordentligt arbejdsmiljø. Det har aldrig været meningen, at de skal ligge og køre rundt i Europa måned efter måned uden at komme hjem og se familien og komme væk fra arbejdet, siger Henning Hyllested.

Bøder er det eneste, der virker
I lande som Tyskland, Frankrig og Belgien kan overtrædelse af reglerne give bødestraf. Det kan koste helt op til 30.000 euro. Henning Hyllested og Enhedslisten ser gerne, at Danmark går i samme retning.

quote

Det har jo vist sig, at både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og Alternativet har bakket forslaget op.

Henning Hyllested, Enhedslisten, Folketingsmedlem

- Indtil videre har vi ikke sanktioneret det i Danmark, og det er nødvendigt. Jeg synes, at vi skal følge efter Frankrig, Belgien og Tyskland, siger Henning Hyllested.

Henning Hyllested mener, at store bødestraffe er det eneste, som chaufførerne og vognmændene forstår. Han siger til TV SYD, at der er flertal for forslaget.

- Det har jo vist sig, at både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og Alternativet har bakket forslaget op. Derfor har jeg også foreslået, at vi går sammen og manifesterer, at det her er der et flertal for udenom regeringen, siger Henning Hyllested.