Enhedslisten kræver mere kontrol med carbotagekørsel

Folketinget behandler i dag et forslag fra Enhedslisten, der betyder, at udenlandske vognmænd skal registreres, når de kører carbotage i Danmark.

Ifølge Henning Hyllested, der er partiets transportordfører, så bliver den manglende registrering udnyttet og betyder unfair konkurrence for de danske vognmænd.

-Det er EU, der er problemet. Det er en EU forordning der tillader carbotage kørsel og som gør at bulgarer og rumænere, kører de danske landevej tynde for 20 til 30 kroner i timen.

Enhedslisten forslår at de udenlandske vognmænd skal registreres i det såkaldte RUT register. Det vil ifølge forslaget betyde, at der kommer bedre kontrol muligheder

Carbotage er transport af gods mellem forskellige destinationer i samme land. I dag må udenlandske chauffører køre tre indenlandske ture i et andet land på syv dage.

-Med det her forslag skaber vi sammenhæng i kontrollen med de udenlandske firmaers godskørsel. Det kan være med til at forhindre, at endnu flere danske chauffører mister deres job, siger Henning Hyllested til TV SYD.