TV der bevæger dig

Er blevet bedre til sikker skoletrafik

94 af landets 98 kommuner har deltaget i den årlige Skoletrafiktest. Resultaterne viser, at flere kommuner har forbedret sikkerheden. Blandt de bedste er Aabenraa, Kolding og Fredericia Kommuner.

POliti og kommuner samarbejder om skoletrafikkampagne

Kolding Kommune har arbejdet målrettet på at gøre skoletrafikken mere sikker. I opgørelsen har kommunen fået 72 af 100 mulige point.

-Vi satte os som mål, at nu skulle vi blande os i toppen, siger formanden for Trygheds- og Trafiksikkerhedsrådet i Kolding, Iver Pedersen. Det blev gjort med et endnu tættere samarbejde mellem forvaltningerne og politiet.

Forrige år steg Koldings pointtal med 26 - og kommunen fik "tre cykelhjelme" i oversigten. Og til 2013 får kommunens så yderligere 5 point.

Aabenraa er nr. 3

- Vores tiltag har specielt været på et intensiveret samarbejde med skolerne. Målet er, at der på alle skolerne udarbejdes en trafiksikkerhedsplan, og at alle skoler deltager i skolestartskampagner hvert år, udtaler *Iver Pedersen. Herunder opfordres forældrene til ikke at køre deres børn i bil i skole. Alle skoler opfordres til at sætte sikker trafik på dagsordenen, når skolebestyrelserne og lokalråd samles.

Skoletrafikkampagnen udnævner Aabenraa til landets tredjebedste kommune - med 82 point. Kommunen er endda faldet fem point i det sidste år.

Også Tønder Kommune scorer flot: 73 point i år - mod 71 sidste år.

Fredericia, som ikke deltog i 2012, får tre cykelhjelme for 63 point, mens Esbjerg forbedrer sit resultat med 57 point i år - mod 51 sidste år. Også Vejen forbedrer sin score - fra 51 til 62 point.

Haderslev fik sidste år kun to cykelhjelme (25-49 point) med netop 49 point. Men i år får kommunen tre hjelme for 60 point. Også Ikast-Brande opnår tre hjelme med 51 point i år (mod 47 sidte år)

Varde forbedrer sin score, men opnår kun to hjelme med sine 49 point (fra 36). Mens Vejle ryger ned ad listen. Fra 47 til 31 point.

Bundskraber i regionen er Fanø, som kun scorer 9 point i år. Mod 39 sidste år. Det betyder, at kommunen mister en cykelhjelm i skoletrafiktesten.

Sikker skoletrafik

Kommunernes Skoletrafiktest laves af Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Scoren bygger på kommunernes arbejde med at skabe sikker skoletrafik.

Se resultaterne fra Kommunernes Skoletrafiktest

Mere vejr