TV der bevæger dig

Er din skraldespand fotogen?

Har du tjekket om din skraldespand er fotogen? Flere og flere kommuner begynder at tage billeder af folks skraldespande for at kunne bevise, hvis der er ulovligt affald i spanden.

Skraldemændene tager billeder af din skraldespand, hvis der ligger farligt affald i den. Eller hvis der holder en bil foran, så den ikke kan tømme. (Arkivfoto)

I Esbjerg begyndte kommunen, som omtalt på tvsyd.dk i sidste uge, at fotografere de grønne spande til haveaffald, hvis borgerne kommer plastikpotter og lignende ikke-organisk affald i dem.

I Horsens har de længe brugt foto-beviser - og i Kolding har spraldemændene længe dokumenteret, hvis der er smidt farligt affald i skraldebøtten.

Bedre service

DR SYD har talt med flere skraldefirmaer, som overvejer at indføre smartphones - eller iPads - i renovations-bilerne.

Bl.a. Aabenraa, som i løbet af et par måneder får installeret de små tablets i bilerne. De skal bl.a. holde styr på ruter og tømningsplaner. iPad'en kan sende elektronisk besked til hovedkontoret, når der er en spand, der ikke bliver tømt.

- På den måde giver vi borgerne en bedre service, og vi mindsker vores administration, fortæller Stinne Stokkebo, der er chef for Affaldsafdelingen hos forsyningsselskabet ARWOS, til DR Syd.