Esbjerg får nyt psykiatrisk sygehus

Psykiatrien i Esbjerg skal udbygges og moderniseres for 235 millioner kroner. 

Regionsrådet i Region Syddanmark har godkendt en udbygning og modernisering af den døgnpsykiatriske funktion i Esbjerg til 235 millioner kroner.

Et enigt regionsråd godkendte finansieringen af en udbygning af den døgnpsykiatriske funktion i Esbjerg til en værdi af 235 millioner kroner.

Byggeprojektet samler døgnfunktionerne, opretter et fremtidigt sengeafsnit med et øget antal senge og opgraderer de fysiske rammer til moderne standarder. Dermed vil anbefalingerne i psykiatriplanen for det vestjyske område være gennemført.

- Vi har i Region Syddanmark besluttet os for at harmonisere de psykiatriske tilbud og gennemføre standarder, så vi fortsat kan levere behandling af en høj kvalitet. Derfor skal vi også være villige til at skyde mange penge i byggerier som det i Esbjerg, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Farvel til Hviding

Den døgnpsykiatriske funktion vil samle de psykiatriske sengepladser i Hviding og Esbjerg og udvide antallet af sengepladser. Derudover vil udbygningen betyde, at regionen opretter en sengeafdeling for aldersbetingede psykiske lidelser - den såkaldte gerontopsykiatri.

- Gode fysiske rammer har stor betydning for psykiatriske patienters behandling, og med vores udbygning og ombygning i det vestjyske vil vi få optimale vilkår for at hjælpe disse mennesker, siger Carl Holst.
Udbygningen betyder, at den døgnpsykiatriske funktion udvider med 6.200 kvadratmeter, og at håndværkerne renoverer og moderniserer de resterende 11.000 kvadratmeter.