TV der bevæger dig

Esbjerg vinder, Sønderborg taber

Der kommer formentlig ingen ny økonomisk omfordeling mellem kommunerne. En såkaldt Robin Hood-model er ikke umiddelbart på vej på grund af politisk uenighed. Det skriver Morgenavisen Jyllandsposten.

Det betyder, at Esbjerg Kommune slipper for at skulle af med over 39 millioner kroner. I Esbjerg Kommune vækker det stor glæde;

- Vi skulle i forvejen i gang med en relativ tung og vanskelig opgave med at lave budget for 2013. Og skulle den så gøres endnu sværere hvert eneste år, det havde vi næsten ingen fantasi til, at vi kunne komme igennem på fornuftig vis. Derfor er vi rigtig glade, siger borgmester i Esbjerg, Johnny Søtrup, til dr.dk/p4.

Stor skuffelse i Sønderborg

I Sønderborg Kommune kunne man se frem til at få cirka 36 millioner kroner. En tydeligt skuffet borgmester mener, at det er urimeligt.

- Jeg er meget meget skuffet over, at man starter den her proces for flere år siden, og nu, hvor man skal af med nogen penge hos de mere velstillede sjællandske kommuner, så bakker man ud af det. Det synes jeg ikke er rimeligt overfor andre kommuner. Slet ikke overfor Sønderborg, siger borgmester i Sønderborg Aase Nygaard.

Hun mener, at det er et udtryk for gummiben.

- Jeg synes, at der skal være en rimelighed i, at når man starter en proces med at lave en udligningsreform, og de forudsætninger, der gælder, er dem man har sagt, der skal gælde. Så synes jeg ikke, at man kan sige, nu går det udover nogen, så vil vi alligevel ikke mere, siger hun til dr.dk/p4.