TV der bevæger dig

Eva Kjer: Restaurationsplan er mod loven

Restaurationsplanen lavet af politiet og kommuner i syd- og sønderjylland er imod loven. Nu vil Eva Kjer gå ind i sagen.

Eva Kjer Hansen mener ikke, at det kan være rigtigt, at politiet har været med til at lave en restaurationsplan, som er i mod loven. Foto: Esben Kock Jensen, TV SYD

Vil to veninder på 15 år nyde en kold cola og en frisk salat på en café i forårssolen i det syd- og sønderjyske, så risikerer de at blive afvist, hvis stedet har en alkoholbevilling, på grund af restaurationsplanen. Derfor skal de finde et sted, som ikke har alkoholbevilling, det kunne for eksempel være McDonalds eller lignende.

Det er helt hen i vejret og i strid med loven siger folketingspolitiker Eva Kjer Hansen (V). 

- Man har lavet en restarationsplan, som ikke er i overensstemmelse med gældende lovgivning. Man må ikke lave sådan nogle generelle forbud, som politiet har gjort her, hvor unge under 16 ikke må være på de caféer, der har natbevillinger, det skal de selvfølgelige have lov til, siger hun til TV SYD.

Man har lavet en restarationsplan, som ikke er i overensstemmelse med gældende lovgivning. 

Eva Kjer Hansen, Venstre.

Restaurationsplanen er i det syd- og sønderjyske lavet af politiet, kommunerne og bevillingsnævnet. Planen betyder også, at unge under 18 skal forlade restarationer med alkoholbevilling, når klokken bliver 24.

Eva Kjer Hansen mener, at planen er begrænsende overfor unge og familiers færden i bylivet. Hun har stillet spørgsmål til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) , der giver hende ret i, at restaurationsplanen ikke har hjemmel i loven.

- Jeg forventer at politiet retter ind og tager hendvendelse til de restauratører, der har en bevilling, som altså ikke er i overenstemmelse med gældende lov, siger Eva Kjer Hansen til TV SYD.

Hun er desuden bekymret for, at de unge under 18 bliver forvist til steder som kældre og strande, hvor der ikke er opsyn og voksne til stede.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Syd- og Sønderjyllands Politi lørdag aften.

Restaurationsplanen

Planen skal begrænse de unges alkoholdindtag ved at forhindre, at de færdes steder, hvor der drikkes alkolhol. Derfor bliver det løbende indskrevet i cafeer og restauranters bevillinger, når de fornyes, at:

- Unge under 16 år ikke må færdes på restaurationer, hvor udskænkning af alkohol er det bærende element, medmindre de er i følgeskab af en myndig person. 

- Unge under 18 år ikke må færdes på restaurationer efter kl 24, hvor udskænkning af alkohol er det bærende element, selvom de er følgeskab af en myndig person.