TV der bevæger dig

Få overblikket: Her kan der komme en ny motorvej

Der er en ny motorvejsstrækning på vej til det syd- og sønderjyske, lover det nye regeringsgrundlag.

Baseret på teksten i regeringsgrundlaget, så kommer der en ny motorvej på denne strækning. Foto: Google maps (Grafik: TV Syd)

Det nye regeringsgrundlag lægger op til en ny motorvej på strækningen Give-Billund-Haderslev, men hvordan linjeføringen ender med at se ud, er endnu uklart.

I regeringsgrundlaget, som du kan læse her på Statsministeriets hjemmeside, hedder det at politikerne "ønsker en effektiv infrastruktur, som binder Danmark sammen." Det omfatter blandt andet en ny midtjysk motorvej, som der står følgende om:

- En ny midtjysk motorvej vil kunne bidrage til at skabe ny mobilitet i Midt-, Vest-og Sydjylland og til at aflaste den østjyske motorvej E45. Regeringen vil i 2017 tage initiativ til at få undersøgt en ny midtjysk motorvej. Der gennemføres en forundersøgelse på strækningen fra Hobro over Viborg til Give og en VVM-undersøgelse på strækningen Give-Billund-Haderslev.

Illustreret på et kort ser det i grove træk således ud:

Du kan se de linjeføringer, der tidligere har været diskuteret på Hærvejskomitéens hjemmesiden her, og også Vejdirektoratet har kigget på mulighederne for en ny midtjysk motorvej. Du kan læse rapporten fra 2013 på Vejdirektoratets hjemmeside her.