Færgeløfter trukket i land: Nu skal ministeren i samråd om sagen

I dag var der møde i Udvalget for Landdistrikter og Øer. Et af emnerne var færgetakster. På mødet pressede socialdemokraterne på, for at få regeringen til at leve op til sine løfter om billigere færger til små-øerne.

Før valget lovede regeringen lavere færgetakster til småøerne - med støtte fra oppositionen. I mellemtiden er oppositionen kommet i regering - og nu er færgeløfterne trukket i land.

På et møde i Udvalget for Landdistrikter og Øer fredag, forsøgte socialdemokraterne at lægge pres på regeringen for at få dem til at leve op til sine færgeløfter.

- Vi havde færgetaksterne på dagsordenen for at se, om der er flertal til at leve op til de løfter, regeringen gav før valget. Nemlig at sænke priserne. Dengang var Venstre - og særlig transportminister Hans Christian Schmidt meget offensiv og sagde, at det vi havde på bordet ikke var ambitiøst nok, siger folketingsmedlem for Socialdemokraterne Kristian Rabjerg Madsen fredag til TV SYD.

Nu indkalder udvalget til en lynhøring, hvor de fem ø-borgmestre og indenrigsminister Karen Elleman skal deltage. Samtidig kalder udvalget ministeren i åbent samråd om sagen.

Kristian Rabjerg Madsen vil lægge politisk pres på ministeren for at få færgetaksterne sat ned.

- Jeg håber social- og indenrigsministeren vil leve op til sine løfter, siger Kristian Rabjerg Madsen til TV SYD, og fortsætter, - Vi ønsker at det bliver billigere at tage ud til øerne, så der bliver en ligestilling mellem land og by.

 

Se hele interviewet med Kristian Rabjerg Madsen(S) om fredagens møde i Udvalget for Landdistrikter og Øer. Varighed 1'42.