Færre danske lastbiler passerer grænsen

Der bliver talt mere polsk og estisk end dansk i førerhuset på de lastbiler, der kører over grænsen mellem Tyskland og Danmark.  

International Transport Danmark (ITD), der er en organisation for vognmænd, har målt trafikken. Og tallene viser, at antallet af lastbiler fra Østeuropa har overhalet antallet af danske, når det gælder trafik til og fra Tyskland. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

20,9 procent af lastbilerne er nu fra Østeuropa. 19,8 procent af lastbilerne er fra Danmark. Tyskland fører fortsat klart. Næsten halvdelen af de lastbiler, der kører over grænsen, har tyske plader. For syv år siden stod danske chauffører og biler for halvdelen af kørslen med gods ind og ud af Danmark.
I 3F's transportgruppe bruger forhandlingssekretær Jørgen Aarestrup Jensen målingen til at holde fast i kravet om, at kontrollen mod ulovlige transporter og løndumping skal skærpes.
- Vi ser fortsat alt for mange eksempler på, at udenlandske lastbiler ulovligt kører med gods internt i Danmark. Men vi er sikre på, at de nye overenskomster og de drøftelser branchen er i gang med sammen med Transport- og Justitsministeriet giver nogle værktøjer, der kan bremse den trafik, siger han.