Falck-monopol bekymrer region ? om ti år

Falcks monopol-agtige stilling på ambulancemarkedet bekymrer Region Syddanmark. Men det bliver først et problem om ti år, når aftalen med Responce udløber, siger udvalgsformand Thyge Nielsen (V) til TV SYD.

- Det der da bekymrende, når man skal købe en ydelse, at der kun er en, der kan byde ind på den, fortsætter han. Det er ikke befordrende for konkurrencen.

- Men det problem må vi så forholde os til om ti år, når vores nuværende kontrakt udløber. Men ellers lever vi med det her. Det er der ikke noget problem.

Falck køb af Responce, som kører ambulancer i Horsens og Hedensted i dag og flere områder i region Midtjylland. Fra 1. september overtager Responce også ambulancekørslen i Vejle, Fredericia og Kolding.

- Det er stadig Responce, vi har kontrakt med. At de så er blevet et datterselskab af Falck, det burde ikke ændre noget, sigerThyge Nielsen til TV SYD.

Falck har også vundet udbuddet i København og Roskilde. Og med opkøbet af Responce har de reelt monopol på ambulancekørslen i hele landet ? undtagen den sydlige del af Region Syddanmark og Fyn. Her er det det hollandske Bios, som har fået kontrakten.

Interview med Thyge Nielsen (58. sek)