Fanget to gange i fart-razzia

Samme bilist blev fanget to gange i den fart-razzia, som Syd- og Sønderjyllands Politi gennemført torsdag i Vejen - han kørte hhv. 114 og 103 km/t.

Færdselsafdelingen fra Esbjerg havde planlagt razziaen sådan, at bilisterne blev målt to gange på en forholdsvis kort strækning. Erfaringsvis ved færdselsbetjente, at det at blive stoppet i en fart-kontrol ikke altid lægger en dæmper på højrefoden.

Tæt på betinget frakendelse

Ved kontrollen torsdag blev bilisten målt til at køre 114 km/t på Haderslevvej i Vejen. Bilen blev målt inde fra en patruljevogn - og det lykkedes ikke at stoppe bilisten. Patruljevognen kørte efter bilisten - men inden det lykkedes at stoppe ham, kom han igennem fartkontrol nummer 2 - med 103 km/t.

- Forseelsen udløser et klip i kørekortet - og bilisten har været meget tæt på en betinget frakendelse af kørekortet, siger politiasistent Kenneth Benfeldt, Syd- og Sønderjyllands Politi. Så trækker vi tre pct. fra, så han sigtes for at have kørt 110 km/t.

- Betinget frakendelse udløses, hvis man kører 60 pct. over den tilladte hastighed. Når fart-grænsen er 70 km/t skal farten være over 112 km/t, for at bilisten får en betinget frakendelse.

...og en pædagogisk samtale

For den anden kontrol - som skete på en strækning med 80 km/t - får manden en stor bøde.

- Og en pædagogisk samtale, som Kenneth Benfeldt udtrykker det.