TV der bevæger dig

Farlige landeveje

Varde og Vejen Kommune ligger på en kedelig førsteplads når det kommer til dødsulykker og kvæstede på kommunernes landeveje.

06:26

Billede fra den seneste ulykke på Tingvejen mellem Grindsted og Esbjerg. Foto: Morten Nielsen

1 af 2

Det viser en opgørelse, som Rådet for Sikker Trafik har lavet i forbindelse med hastighedskampagnen "Mit Hjem - Din Fart?"

De seneste fem år er 28 døde og 135 kvæstet på de mange lige vestjyske landeveje i Varde Kommune. I Vejen Kommune har der også været 28 dødsfald men færre kvæstede.

Varde Kommunes 135 tilfælde af alvorligt tilskadekomne i forbindelse med trafikulykker er kun overgået af Vejle Kommune, hvor tallet ligger på 157, som dog har to færre dødsfald.

I alt har der været 165 dødsfald i den sønderjyske trafik fra 2007-2011 og 804 personer kom alvorligt til skade på landevejene i Syd- og Sønderjylland i samme periode.

Rumleriller skal bremse udviklingen

Som et forsøg er der nu lavet rumleriller i midten og 90 km/t begrænsning på landevejen Tingvejen mellem Esbjerg og Grindsted, der skærer gennem Varde Kommune.

- De fleste trafikuheld sker på grund af uopmærksomhed i trafikken. Derfor kan vi mærke en klar forbedring ved strækninger med rumleriller, siger konstitueret politikommissær i Syd- og Sønderjyllands politi, Preben Christensen.

Mere vejr