TV der bevæger dig

Farvel til profiler hos K og SF

Med en åreladning af rang bliver De Konservative valgets helt store taber. De otte tilbageværende medlemmer må sige farvel til hele 10 kolleger på Christiansborg.

Mike Legarth er ikke sikker på at komme ind.

Mens store konservative navne som Lars Barfoed og Lene Espersen nok skal klare pynten, så er der drama i Sydjylland, hvor Mike Legarth, politisk ordfører Carina Christensen og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen slås om et enkelt billet til København.

Sammen med Naser Khader og Rasmus Jarlov må Charlotte Dyremose samle en del af regningen op i Københavnsområdet, hvor kun socialminister Benedikte Kiær og kulturminister Per Stig Møller ser ud til at være sikre.

Mindst lige så intenst er valget på Sjælland. Hvis det bliver Brian Mikkelsen, der vælges ind på Sjælland, så er det farvel til Helle Sjelle i Næstvedkredsen.

I Vestjylland var en enkel plads ledig, efter at Per Ørum Jørgensen skiftede til Kristendemokraterne. Men hverken Helge Adam Møller eller den tidligere kristendemokrat Tove Videbæk fik stemmer nok til den taburet.

Jagten på magten har allerede kostet dyrt for SF. De syv mandater, der blev tabt på vejen til regeringen, kan blandt andet komme til at gå ud over enten Pia Olsen Dyhr eller Nanna Westerby.

Og i Nordjylland må enten Steen Gade eller Kristen Touborg sige farvel. Det ser også svært ud for Meta Fuglsang fra Kalundborg.

Og i København slås folketingsmedlemmerne Ida Auken, Kamal Qureshi og Özlem Cekic om de kun to pladser, der er til rådighed.