TV der bevæger dig

Farvel til sukkerafgift

Detailhandlen jubler over, at regeringen vil droppe sukkerafgiften på 1,3 milliarder kroner årligt.

02:20

1 af 2

Den omstridte afgift på sukker skulle træde i kraft fra årsskiftet, men nu har De Radikale sagt fra.

- For os har kongstanken været, at det ikke kun handlede om at kradse en milliard kroner ind fra producenter og forbrugere, men at sukkerafgiften skal have en sundhedsmæssig effekt. Og jeg kan ikke se for mig, at den rette model findes, siger den radikale skatteordfører, Nadeem Farooq, til dagbladet Politiken.

Afgiften ville have gjort en lang række fødevarer dyrere, og den ville sætte ekstra skub i grænsehandlen.

De Samvirkende Købmænd mener, at regeringen og Enhedslisten, som står bag sukkerafgiften, fortjener ros for at cykle baglæns.

- Det er flot, at man lytter til gode råd og massiv dokumentation fremfor at holde fast i en rigtig dårlig idé, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen i en kommentar.

- Højere priser på daglige fornødenheder er ingen vindersag - undtagen naturligvis hos tyske og svenske butikker, der ville vinde på endnu en ensidig dansk afgift. Det ser ud til, at fornuften sejrer, og det er vi naturligvis meget glade for, siger han.

Meldingen om, at regeringen vil droppe den planlagte sukkerafgift, vækkerogså tilfredshed i fødevareforbundet NNF, der har kæmpet med næb og klør mod afgiften.