Fem af de ti rigeste i Danmark bor i Syd- og Sønderjylland

Glem Guldkysten og Whiskybæltet. Halvdelen af Danmarks ti rigeste bor i Syd- og Sønderjylland.

Der er muligt, at Whiskybæltet nord for København virker som fluepapir på velhavende danskere. Men når det kommer til landets rigeste erhvervsdynastier, så holder halvdelen af dem til i Syd- og Sønderjylland.

Berlingske Business har udgivet årets opgørelse over de 100 rigeste i Danmark, og ser man på listens ti rigeste, så fylder Syd- og Sønderjyderne godt op.

Øverst på listen finder man igen Lego-familien Kirk Kristiansen, der god for en estimeret formue på 122 milliarder kroner. Legoformuen fortsætter sin himmelflugt og øges med et par milliarder om ugen.

Nummer fem på listen er Ecco i Tønder med Hanni Toosbuy Kasprzak i spidsen, der bevarer samme plads på listen som sidste år. 

Danfoss, ejet af Clausen-familien er nu Danmarks 6. rigeste og har hovedsæde i Nordborg på Als. Og als er tilsyneladende et meget smart sted at have hovedsæde, hvis man har ambitioner om at blive milliardær. På Als finder man også Linak Holding, der er nummer 8 på listen over Danmarks rigeste.

En gren af Legofamilien finder man også på listens 9. plads. Familien Kirk Johansen ejer selskabet Kirk Kapital i Vejle. Familien er god for omkring  8 milliarder.

Danmarks ti rigeste