Festivaldeltagere: Vi vil have Kandis tilbage

Dansktop bandet Kandis er tilbage på Ribelund Festival. I et par år har festivalledelsen ellers forsøgt at lade andre komme til - men den gik ikke. Festivaldeltagerne krævede Kandis tilbage.

Onsdag åbner Ribelund Festival dørene for omkring 1000 danseglade deltagere. Festivalen er åben for alle, men en stor del af deltagerne har funktionsnedsættelser eller er udviklingshæmmede. De kommer fra hele landet og i alle aldre. Og de har en ting til fælles. De stiller sig ikke tilfredse med et hvilket som helst danseband. Øverst på ønskelisten er det klassiske dansktop band Kandis.

- Vi havde ellers prøvet at holde nogle års pause fra Kandis, fortæller Vicecenterleder ved Udviklingscenter Ribe, Anne-Mette Autzen til TV SYD. - Men rigtig mange af vores beboere er medlemmer af Kandis fanklub, og de har simpelthen krævet, at vi fik Kandis tilbage på festivalen.

Det var et folkekrav, festivalledelsen ikke havde hjerte til at modstå, så onsdag aften kl. 18.00 går Kandis endnu engang på scenen på Ribelund Festival.

Andre vigtige navne på festivalen er Johnny Reimar og partybandet Madam Blå og Pop-Rockerne.

- Det skal være musik vores beboere og festivalgæster kan synge med på. Det er meget vigtigt, at det er genkendeligt, fortæller Vicecenterleder Anne-Mette Autzen til TV SYD.

Udover de store hovednavne kan festivalgængerne også opleve bands, hvor medlemmerne selv har funktionsnedsættelser. Onsdag spiller bandet Sonni og Brian således hele tre koncerter i træk på festivalens lille scene.

- Alle er velkomne på festivalen. Både handicappede og ikke-handicappede, slutter Anne-Mette Autzen.