TV der bevæger dig

Finansloven: Penge til mere kontrol for lige lønforhold

120 millioner på finansloven skal sørge for løn efter danske forhold på landeveje og byggepladser.

07:36

1 af 2

Med en historisk høj bevilling på finansloven får de danske myndigheder bedre mulighed for at sikre at de danske løn og arbejdsvilkår overholdes - også når for eksempel en udenlandsk lastvognschauffør sætter sig bag rattet for at køre de danske landeveje tynde, skriver Ritzau.

Ifølge justitsminister Mette Frederiksen (S) skal en bevilling på 120 millioner kroner blandt andet være med til at sikre ordentlige forhold i transportbranchen.

- Hverken chauffører eller lovlydige firmaer kan være tjent med, at deres levebrød undermineres af folk, der fifler med reglerne. Jeg er derfor meget tilfreds med, at politiets kontrol med området bliver styrket markant med aftalen, siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

SF-folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt glæder sig over de 120 mill. kr. til kamp mod social dumping. Foto: Steen Brogaard

Regeringen, SF og Enhedslisten har afsat i alt 120 millioner kroner fra 2015-18 til indsatsen mod såkaldt social dumping - at udenlandsk arbejdskraft løser opgaver i Danmark på vilkår, der er ringere end de danske overenskomster.

Med aftalen styrkes den fælles indsats mellem Arbejdstilsynet, Skat og politi, og det betyder blandt andet en fordobling af fælles aktioner mod social dumping til næste år.

Ifølge transportminister Magnus Heunicke (S) skal der sættes ind over for mulighederne for spekulation i datterselskaber i andre lande eller hyre chaufførvikarer fra udenlandske virksomheder for at dumpe lønningerne på transportkørsel i Danmark.