TV der bevæger dig

Find terningerne frem: Her kan du slå dine venner i brætspil

Mangler du nogen at udfordre i Bezzerwizzer, Ludo eller Risk? Her er nogle steder, der tilbyder spilaftener i Syd- og Sønderjylland.

I Syd- og Sønderjylland er der flere muligheder for at komme i gang med at udfordre andre i brætspil. Foto: Kristian Brasen

Brætspil er blevet et hit, og i de større danske byer skyder brætspilscaféerne op. Men i Syd- og Sønderjylland findes der også steder, hvor du kan slå dine venner hjem eller sætte andre spilentusiaster skakmat. 

I Kolding er brætspil sat på dagsordenen. På byens bibliotek har man i efteråret indført brætspils-søndage, hvor især børnefamilier kan komme og prøve kræfter med 15 forskellige spil. Skal du helst have en kold øl i hånden, når du spiller, afholder Pitstop Kolding brætspilscafé søndag 4. december. 

I både Esbjerg og Aabenraa ligger spilforretningen Bunkern. Her er der åbent om aftenen for dem, der trænger til at vride hjernen i et strategisk fantasyspil.

Læs også Sociale brætspil slår mobilen hjem

På de unges mødested Ventilen i Vejle er der arrangeret spilaften 19. december.  Ventilen findes også i Kolding, Esbjerg og Sønderborg. Alle steder arrangerer i ny og næ spilaftener. 

Hvis du gerne vil mødes med andre brætspilllere i mere private rammer, er der flere facebookgrupper, hvor medlemmer inviterer til spilaften i deres egen stue. F.eks. Trekantsområdets Papspillere (TRE-PAP) og Brætspil og social hygge – Esbjerg.

Caféer og kaffebarer ligger også ofte inde med backgammon, skak, Bezzerwizzer eller andre populære brætspil, hvis man spørger efter det. 

Kender du flere steder, man kan spille brætspil i Syd- og Sønderjylland, må du meget gerne dele det med os i kommentarfeltet under artiklen.