TV der bevæger dig

Fire brødre med far i Blå Bog

Vice president i Danfoss, Thomas Ørting Jørgensen, er blandt de nye navne i Blå Bog. I øvrigt sammen med sine tre brødre.

Tim, Thomas, Troels og Torben Ørting Jørgensen har ikke blot forbogstav og efternavn til fælles. De fire brødre har også haft en så interessant karriere, at de nu alle er at finde i den nye udgave af Kraks Blå Bog, som kommer på gaden i dag.

Her kan man i forvejen læse om deres far, fhv. brigadegeneral Per Jacob Jørgensen.

Chef hos Europol, tidl. chefkriminalinspektør Troels Ørting Jørgensen og fhv. kontreadmiral, nu general manager Torben Ørting Jørgensen har været i Blå Bog gennem flere år. Mens koncerndirektør Tim Ørting Jørgensen, Arla Foods, og vice president Thomas Ørting Jørgensen, Danfoss, har debut i den nye udgave af opslagsværket.

- Så vidt jeg ved, så er det første gang, at vi har haft både fire sønner og deres far i Blå Bog, fortæller redaktionschef, Hanne Dal fra Gads Forlag.

Og det er typisk for bogen, at den hvert år rummer en række tankevækkende historier og sammenhænge på kryds og tværs af det danske samfund, hvilket også betyder, at den stadig er brugbar og meget populær.

2013-14 udgaven rummer i alt 304 nyoptagne, heraf 110 kvinder. I omfang er udgaven den største nogensinde ? i alt 1.512 tætskrevne sider ? med levnedsbeskrivelser for i alt 8.322 personer, der har præsteret noget særligt eller haft en stor betydning inden for deres fag.

Blandt de nye navne er bl.a. TV-vært Christine Feldthaus, som stammer fra Sønderborg, og sangeren Stig Rossen, er fra Kolding.