TV der bevæger dig

Fire råd til at styrke parforholdet i ferien

For nogle par kan sommerferien være en udfordring, når man pludselig får mere tid sammen end i hverdagen. Her er parterapeutens råd.

Parforholdet kan blive udfordret, når man pludselig får mere tid sammen med sin partner i sommerferien. Foto: Colourbox

Sommeren byder ofte både på sol, rejser og tid med familien. Det sidste kan især være en udfordring for nogle parforhold, for hvad gør man, når hverdagens faste rutiner bliver byttet ud med tid til samtale og samvær med ens partner og familie?

Vi har spurgt psykoterapeut MPF Clemen Krægpøth fra Vejle om gode råd til at komme styrket igennem ferien.

 

De fire råd

1. Forventningsafstem inden ferien: Tal om, hvad I vil på ferien. Skal I ligge ved stranden, hvor meget skal børnene fylde, hvordan skal tiden bruges.

2. Fokuser på, hvad man gerne vil have i sit forhold: Ofte fokuserer mange over, hvad de ikke vil i forholdet. F.eks. at de ikke vil skændes, og i ferien har man meget tid til at fokusere på netop de ting, og så kommer de til at fylde mere. Fokuser i stedet på det, som virker. Det kan være at anderkende ens partner eller udvise mere opmærksomhed og tålmodighed.

3. Hvis din partner gør noget, der gør dig glad, så kommenter på det. Lige meget hvor lille en ting det er. Alt information tæller.

4. Fortæl din partner, hvad du gerne vil have. Det er ikke altid det samme som for fem år siden, og derfor kan din partner ikke gætte sig til det.

 

Mest sete på tvsyd.dk