TV der bevæger dig

Fleggaard: Kampen for at sænke grænsehandelen kan koste Danmark dyrt

Grænsehandelskoncernen Fleggaard, der er den største aktør inden for grænsehandelen syd for den dansk-tyske grænse, mener, at Danmark både skal acceptere og være glad for grænsehandlen.

07:38

1 af 2

Alternativet er nemlig både tabte arbejdspladser i Danmark og færre indtægter til den danske stat, skriver Flensborg Avis.

Den administrerende direktør for Fleggaard Detail, Mike Simonsen, er godt klar over, at Danmark efter al sandsynlighed vælger at sænke afgifterne på typiske grænsehandelsvarer så som øl og sodavand for at komme den stigende grænsehandel til livs.

Men Fleggaard mener ikke, at det er et klogt træk.

- Jeg håber, at politikerne lader fornuften sejre og gøre det rigtige, nemlig undlade at snyde sig selv for både afgifter og tabte arbejdspladser. En større afgiftssænkning kommer til at koste bryggerierne volumen, siger Mike Simonsen til Flensborg Avis.

Danskerne køber hvert år mere end 1,2 milliarder dåser øl og sodavand syd for grænsen.

- Vi køber vores øl og vand i Danmark. Falder vores volumen, koster det arbejdspladser i Danmark. Det er en naiv tanke, hvis nogen forestiller sig, at vores volumen sådan uden videre flytter med i samme omfang. Transportbranchen i Danmark vil miste omsætning og bryggerierne volumen. Og kommer det til detailhandlen i Danmark, ja så kræver det ikke øget bemanding at sælge en palle Cola mere om måneden, siger Mike Simonsen.