Flere erhvervselever får læreplads

30 procent flere syddanske elever har fået en læreplads i forhold til sidste år. Men på landsplan er der stadig tilbagegang.

Den seneste opgørelse fra Syddanmark, som dækker perioden januar til oktober, viser, at der er indgået 345 flere uddannelsesaftaler i 2017 i forhold til samme periode 2016. Det er en stigning på 29,5 procent.

Det skriver Dansk Byggeri

- Det er positivt, at alle, der vil, kan få en læreplads, siger Michael Mathiesen, der er formand for Dansk Byggeri Sydjylland til TV SYD. 

Samtidig er antallet af lærlinge i skolepraktik faldet med 8,5 procent.

- Nu er det i hvert fald ikke en undskyldning, at man ikke kan finde en læreplads. Det skal ikke være det, der skræmmer de unge væk fra erhvervsuddannelserne, siger han.

Det er i sær tømrere, elektrikere, blikkenslagere, murere og andre faggrupper indenfor bygge- og anlæg, der oplever at flere lærlinge får en læreplads.

quote

Nu er det i hvert fald ikke en undskyldning, at man ikke kan finde en læreplads. 

Michael Mathiesen, formand, Dansk Byggeri Sydjylland

- Bygge- og anlæg er meget konjekturafhængig. Når der er en god økonomi, er der fremgang – og omvendt når økonomien er dårlig.

Michael Mathiesen forklarer, at antallet af lærepladser derfor godt kan svinge meget.

- Branchen er dog relativ sikker alligevel. Når der kommer to i lære er der tre, der går på pension, siger han.

Fremgangen er dog ikke landsdækkende. Ser man på den generelle udvikling, er den negativ. Her er antallet af uddannelsesaftaler faldet med 1.936.