Flere lyn-brande under uvejret

Tordenvejr med lynnedslag har skabt flere ildebrande i det sydlige Jylland. Desuden afsøgte en redningshelikopter Gudsø Vig mellem Kolding og Fredericia, hvor en vandscooter var fundet drivende.  Der blev ikke fundet nogen person.

Brandvæsnet arbejder på højtryk for at slukke flere ildebrande, som er skabt på grund af lynnedslag i Jylland.

Uvejret ramte Danmark sidst på eftermiddagen, og kort efter klokken 17.30 slog lynet ned på en gård med dyrehold i byen Bevtoft ved Vojens, fortæller vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Biler måtte holde ind

Kort efter var der meldinger om brand i Rovst ved Varde samt brand ved Haderslev.

- Derudover har vi flere steder haft skybrud så voldsomme, at bilisterne måtte holde ind til siden for ikke at køre galt, siger vagtchefen.

Væltede ind

Hos kollegerne ved Sydøstjyllands Politi melder vagtchefen om lynnedslag i en etageejendom i Kolding og en garage i Vejle. Begge steder med ildebrand til følge.

Også i Horsens var der meldinger om brand, men det er uvist, om der var tale om lyn-nedslag.

- En overgang væltede de ind med meldinger til alarm 112, fortsætter vagtchefen. Om brande, om kloakdæksler, der var skubbet op af vandet og mange andre ting.
 
Han har ikke overblik over, hvor mange meldinger, der indløb, mens uvejret var værst.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Drivende vandscooter

Søværnets Operative Kommando sendte ved 18-tiden en redningshelikopter til Gudsø Vig ved Skærbæk. Her var opserveret en drivende vandscooter i bunden af vigen.

- Vi har afsøgt området, og der er ikke fundet spor af nogen forulykket person, oplyser vagthavende hos SOK til TV SYD. Så den har sikkert revet sig løs.

Havde mistet masten

Helikopteren blev også sendt til det sydlige Lillebælt for at tjekke en lystsejler, der havde mistet sin mast i et af de kraftige vindstød. Men heller ikke her var der behov for søredning...