Flere sønderjyske kæledyr ender på internat

Antallet af kæledyr, der ender på internat, er stigende, fordi ejerne ikke vil eller kan have dem længere. Syd- og Sønderjyderne kører til Middelfart.

Syd- og sønderjyderne afleverer typisk deres kæledyr hos Fyns Internat i Middelfart. Her registrerer internatleder Lene Frahm, at flere og flere afleverer deres kæledyr, fordi de ikke kan have dem længere.

- Der er mange flere nødstedte dyr på internatet. Men i virkeligheden er det en positiv tendens. Folk er blevet mere opmærksomme og reagerer hurtigt, når de opdager dyr i nød, siger hun til TV SYD.

Lene Frahm mener, det er godt, at folk lader deres kæledyr få en ny chance, når de ikke længere kan sørge ordentligt for dem.

- Når folk ikke kan have deres dyr i hjemmet mere - for eksempel på grund af flytning - så er de blevet bedre til at aflevere dem på internater. Førhen blev de fleste dyr aflivet. Så danskerne er blevet mere ansvarlige, siger hun til TV SYD.

Internatet i Middelfart hører under Dyrenes Beskyttelse og har i år modtaget 197 kæledyr som privatindlevering. Samtidig har internatet modtaget 564 nødstedte dyr, så der samlet er kommet 760 dyr gennem internatet i år.

Til sammenligning modtog Fyns Internat i 2014 192 kæledyr som privatindlevering og 800 nødstedte dyr. Lene Frahm forventer derfor, at Fyns Internat i år modtager 500 dyr mere end sidste år, hvor de i alt modtog 1000 dyr.

Det er primært hunde og katte, der indleveres. Men også eksempelvis kaniner og marsvin afleveres på internaterne.

Prisen for privatindlevering af en hund ligger på 950 kr, mens en kat koster 550 kr.

Hør Lene Frahm forklare, hvordan man kan sammenligne et bilkøb med at købe et kæledyr (Varighed: 00:58).