TV der bevæger dig

Flest forkerte vurderinger i Sydjylland

Skat har vurderet ejendomme forkert i samtlige sydjyske kommuner med undtagelse af Billund og Varde.

02:54

I en sydjysk by kan tre fjerdedele af husene være forkert vurderet.

1 af 2

Dagbladet Politiken har kortlagt Skats forkerte vurderinger og konstaterer, at der sikkert er fejl i samtlige kommuner, men ikke så mange i Billund og Varde som i de andre.

Tre fjerdedele er forkerte

Rigsrevisionen vurderer, at der er lavet fejl i tre ud af fire offentlige ejendomsvurderinger i 2011, hvor Skat har vurderet op til 1,7 millioner ejendomme. 41 procent af de parcelhuse, der skiftede ejer i andet halvår af 2011, var således overvurderede, mens 34 procent var undervurderede.

I Rigsrevisionens rapport er det muligt at se, hvor gode Skats ejendomsvurderinger har været i de enkelte kommuner. For eksempel er Skats inddeling af grundværdiområder mere kritisk i de sønderjyske kommuner end i de vest- og midtjyske.

Urimeligt siger Thorning

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke love, at danske boligejere får de penge tilbage, som de eventuelt har betalt for meget på grund af Skats fejl i ejendomsvurderingerne.

- Det er temmelig alvorligt, sagde hun i dag på socialdemokraternes sommer-gruppemøde. Det er noget, der påvirker mange familier, at deres ejendomsvurderinger på den her måde har været forkerte.

- Jeg har ikke nogen problemer med at forstå, at det er dybt urimeligt. Men vi er nødt til at afvente Skatteministeriet og skatteministerens vurdering af sagen, sagde statsministeren.