TV der bevæger dig

Flyafgift farlig for Sydjylland

Socialdemokraterne har i dag fremsat forslag, der vil betyder en ekstra afgift for flypassagerer, hver gang de går om bord på et fly. Venstre mener, at en ekstra afgift vil være katastofal.

(Foto: Arkiv.)

Det var socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, der i dag foreslog en ekstra flyafgift. Og det er anden gang socialdemokratierne fremsætter forslag om en øget skatteafgift for flypassagerer.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, frygter for erhvervslivet i Syd- og Sønderjylland, hvis forslaget bliver gennemført.

- En ekstra afgift på flyrejser vil blive katastrofal for vores lokale lufthavne i Sønderborg og Billund. Hvis vi skal have et spirende erhvervsliv i det syd- og sønderjyske, så skal erhvervsfolk og pendlere hurtigt og billigt kunne komme til København og ud i verden, siger Ellen Trane Nørby.

Sønderborgs Lufthavn har tidligere erklæret, at en ekstra passagerafgift vil være en trussel mod lufthavnens eksistens og vil kunne koste 300 ansatte deres arbejde.

- Vi har med Cimbers konkurs set, hvor skrøbeligt flymarkedet er i Danmark. Derfor må vi ikke belemre passagererne med ekstra afgifter. Det vil koste arbejdspladser og true vores lokale lufthavne. Jeg kan slet ikke se noget positivt i socialdemokraternes forslag, og jeg håber det hurtigt bliver lagt i graven igen, siger Ellen Trane Nørby.