TV der bevæger dig

Flygter fra Danmark til Tyskland

Det tyske forbundspoliti anholdt i weekenden 13 personer, som forsøgte at indrejse ulovligt fra Danmark. Anholdelserne skete i forbindelse med kontroller på banegården i Flensborg.

Tysk politi på Flensborg Banegård kontrollerer regelmæssigt toge fra Danmark for at hindre afviste asylansøgere i at rejse ind i Tyskland. (arkivfoto) Foto: Hans Lausten

Trafikken med afviste asylansøgere, der "flygter" til Tyskland fra Danmark, fortsætter. Alene i weekenden blev 13 personer afsløret i tog fra Danmark.

Det tyske forbundspoliti kontrollerer jævnligt passagerer i togene fra Danmark - det sker typisk på banegården i Flensborg - og i weekenden anholdt politiet i alt 13 mænd, kvinder og børn, som forsøgte at indrejse ulovligt i Tyskland.

Læs også Flygter fra Danmark: Afviste asylansøgere asyl-shopper i Tyskland

Der er tale om personer fra Afghanistan, Irak, Marokko, Somalia, Eritrea og Cameroun. Og der er tale om personer i alderen fra 6 til 39 år, oplyser forbundspolitiet i Flensborg.

De anholdte er blevet overgivet til de tyske udlændingemyndigheder.

De senere år har tysk politi afsløret flere hundrede afviste asylansøgere fra Danmark og resten af norden - asylansøgere som "flygter" sydpå for at søge asyl i et nyt land.

Læs også Afviste asylansøgere "flygter" til Tyskland