Folketingets åbning: Det vil de kæmpe for på Christiansborg

Flere af de regionale folketingspolitikere var forbi TV SYD, der i dag var med ved Folketingets åbning. Her spurgte Anders Køpke Christensen dem om, hvad der er vigtigt for dem i det nye folketingsår.

Besparelser på uddannelsesområdet, kamp for militære arbejdspladser og udflytning af statslige arbejspladser. De regionale folketingspolitikere havde alle taget nogle af deres mærkesager med, da de tirsdag var med i TV SYDs ekstra udsendelse fra Christiansborg.

Her var Lotte Rod, Henrik Dahl, Jesper Petersen, Susanne Eilersen, Eva Kjer Hansen og Henning Hyllested alle med som gæster.

- Det vigtigste er, at der er uddannelse tæt på de unge. Derfor er jeg glad over, at Lars Løkke Rasmussen nævner Esbjerg Gymnasium i sin åbningstale, men hvorfor skal de så spare 30 millioner kroner, sagde det radikale folketingsmedlem Lotte Rod.

Hun mener, at regeringen sparer for meget på uddannelsesområdet. Derfor er det en vigtig mærkesag.

Det synspunkt var Henrik Dahl fra Líberal Alliance enig i. Han mener også, at det er vigtigt, at alle kan få en ungdomsuddannelse, uanset hvor de unge bor i landet.

Jesper Petersen fra Socialdemokraterne har som en af sine mærkesager at sikre de militære arbejdspladser i Syd- og Sønderjylland. Der venter et nyt forsvarsforlig. Her er kasernen i Haderslev og i Varde truet af lukning, siger Jesper Petersen. 

Se hele udsendelsen fra Christiansborg øverst.