Forholdet til tyskerne er fremragende

Danske og tyske: Forholdet aldrig bedre end i dag

150 år efter krigen og slaget på Dybbøl den 18. april er danskerne og tyskerne enige: Aldrig har forholdet mellem vore lande været bedre end nu.

Det viser den første store meningsmåling, som er gennemført syd og nord for grænsen af analyseinstituttet Voxmeter.

Heraf fremgår det, at 94,8 procent af de adspurgte danskere vurderer forholdet mellem Danmark og Tyskland som positiv eller meget positiv, og syd for grænsen er det 79,6 procent af tyskerne.

80 procent på begge sider af grænsen ønsker at samarbejdet mellem de to lande skal udbygges fremover.

Undersøgelsen er gennemført af fire danske og tyske aviser i grænselandet, Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, Flensborg Avis, JydskeVestkysten og Der Nordschleswiger i samarbejde med Region Syddanmark.

I interviews med de fire aviser understreger både den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, og den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard, det gode samarbejde bilateralt både i EU og Nato, men ikke mindst i grænselandet, hvor begge mindretallenes rolle i dag er et aktuelt eksempel for Europa.

- Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på den dansk-tyske mindretalsløsning i forbindelse med Krim og Ukraine, siger udenrigsminister Martin Lidegaard til aviserne.