Forslag: Ryk uddannelserne ud af de store byer

Det er ikke nok at udflytte statslige arbejdsplader. Nu ønsker Landdistrikternes Fællesråd og flere borgmestre også, at flere uddannelser flyttes væk fra de større byer.

Hvis der også skal være tilstrækkelig med arbejdskraft til de statslige arbejdspladser, der bliver udflyttet, så skal der også flyttes flere uddannelser til landdistrikterne.

Sådan lyder konklusionen i en rundspørge, som Landdistrikternes Fællesråd har foretaget i deres 47 medlemskommuner.

quote

Vi ønsker mulighed for, at man kan tage en lang række uddannelser flere steder, det vil sige udenfor de større byer, så man som ung ikke absolut skal rejse langt for at få en uddannelse.

Steffen Damsgaard, formand Landdistrikternes Fællesråd

Her siger 9 ud af 10 borgmestre, at det er vigtigt med uddannelsesmuligheder, og at det er med til at affolke yderområderne, hvis de videregående uddannelser kun er muligt i de større byer.

- Vi ønsker mulighed for, at man kan tage en lang række uddannelser flere steder, det vil sige udenfor de større byer, så man som ung ikke absolut skal rejse langt for at få en uddannelse, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at arbejdsmarkedet om ganske få år risikerer at blive presset i en lang række kommuner. Derfor vil Landdistrikternes Fællesråd nu forsøge at få opbakning hos politikerne på Christiansborg.